Başbakanlık genelgesiyle Cumhuriyet Bayramı’nın 88. yılı kutlanma törenleri iptal edilmesine karşın İzmirliler, Türk bayraklarıyla alanları doldurdu. Birbirinden habersiz olarak Cumhuriyet, Gündoğdu ve Konak alanlarında toplanan yurttaşlar, “Cumhuriyet Bayramı engellenemez”, “Atatürk gençliği işbaşında”, “Şehitler ölmez”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Cumhuriyet mayası birliğimizdir” sloganları attı; 10. Yıl Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi’ni okudu.
Gencinden yaşlısına, motorlu araçlardan bisikletlisine dek birçok yurttaş, resmi törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Alanı’ndan Gündoğdu Alanı’na dek yürüdü. Halk sloganlar eşliğinde yeniden Cumhuriyet Alanı’na geldi. Yurttaşlar, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Yurttaşlara CHP’li vekiller Mustafa Moroğlu ve Musa Çam da eşlik etti. Coşkulu kitleye seslenen Moroğlu, İzmir halkının örgütlenme bilincini gösterdiğini belirterek “Halkımız, ne zaman yas tutacağını, ne zaman düğün yapacağını çok iyi biliyor. Şehitlerimizi ve depremde yaşamlarını yitiren yurttaşlarımızı unutmadık ama bayramımızı da kutluyoruz” dedi. Çam da, şehitlerin ve Van depreminin acılarının unutulmadığını vurgulayarak, “30 Ağustos’a yönelik engellemelere nasıl halkımız tepkisini koyduysa bugün halkımız bayraklarıyla alanlardadır” diye konuştu.Yurttaşlar daha sonra Hasan Tahsin Anıtı’na dek yürüdü.
Sabah saatlerinde de Cumhuriyet Alanı’nda resmi tören yapıldı.
Binlerce İzmirli akşam da CHP il örgütünün düzenlediği fener alayı yürüyüşüne katıldı. Yurttaşlar, Konak İskelesi’nden Alsancak İskelesi’ne yürüdü.